Rejser

Rejser til U.S.A., Peru/Chile og Sydney/New Zealand.
I 2006 tog vi på vores 1. store tur. Den gik til U.S.A.'s vestkyst. Det er ikke så ualmindeligt, og det er der en klar grund til. U.S.A.'s vestkyst er - tror jeg - et af verdens bedste rejselande. Der er alt, hvad man kan tænke sig; Fantastiske nationallparker, storbyer, rigdom og glimmer, skisportsteder, fantastiske strande og ikke mindst et ualmindeligt behageligt klime hele året rundt.

På denne første tur var der fokus på Los Angeles, Laguna Beach, Newport Beach, San Diego, Tijuana, Grand Canyon, Las Vegas og Sequoia Nat. Park

Vi blev så begejstrede for U.S.A.'s vestkyst, at vi 2 år efter planlagde en ny tur derover for at se nogle af de ting, som vi af tidsmæssige årsager måtte springe over første gang. På denne anden tur var der fokus på Death Valley, Yosemite Valley, hovedstaden Sacremento, San Francisco og ikke mindst turen ned ad Coastway 1, den ubeskriveligt smukke tur langs vestkysten.

i 2013 tog vi på en drømmetur, som vi begge havde haft i tankerne i mange år - en tur til Peru - inkaernes rige. Vi startede turen hos nogle gode venner i Santiago (ikke medtaget her), hvorefter vi fløj nordpå til Lima og videre til inkarnes hovedby Cusco. Vi brugte 4 dage på at vandre den berømte Camino Inka til et af  verdens vidundere Machu Picchu - en utrolig hård, smuk og meget rørende oplevelse.

Herefter var vi sammen med 6 andre på en uforglemmelig 6-dages tur til den peruvianske jungle, Manu  National Park.  Det var en meget stor oplevelse at opleve så mange dyr, fugle og insekter i en af verdens bedst bevarede habitater.

Turen sluttede med en tur til Sydamerikas 2. største sø Titikaka, som ligger i 3.800 m's højde.

Efter turen til Sydamerika modnedes vores tanker omkring en tur til New Zealand. Vi havde snuset til den smukke natur igennem filmene "Ringenes Herre", og vi gjorde alvor af det i 2017, hvor vi først havde en afstikker til Sydney primært for at se og opleve Jørgen Utzons mesterværk "Sydney Opera House". Men det egentlige mål var New Zealand, hvor vi blev bekræftet i, at naturen simpelthen er fantastisk, og at de lokale "kiwier" er meget, meget behagelige mennesker, Når man så tillige tager i betragtning, at klimaet er lidt som det danske, så kunne det ikke være bedre for os. Det var en rejse fra nord til syd, og ikke mindst Kaikoura og Queenstown gjorde et stort indtryk på os.

Læs mere om turene ved at klikke i menuen øverst til højre. Rigtig god fornøjelse.


Nyttige links

Rejsefeber er den dansjke udgave af den amerikanske travelocity.com. Udmærket søgemaskine, hvor man også kan søge på rundture med fly, altså med flere destinationer undervejs..

Orbitz er en amerikansk side, hvor man kan søge på alt fra fly til hotel og billeje. Her er også mulighed for at arrangere en rundtur til flere destinationer.

Dansk side, hvor man kan søge flyrejser, hotel og bil. Det er muligt at lave rundrejser med flere destinationer

Rigtig god søgeside specielt for hoteller. Mulighed for at optjene 10 overnaqtninger og få én gratis.