New Zealand 2017


Sydney og New Zealand 2017.

Rejsen blev foretaget i februar måned.

Fakta om Sydney og New Zealand.


New Zealand ligger ca. så langt væk fra Danmark, som man kan komme. Vi havde i flere år talt om, at en tur til New Zealand kunne være et oplagt mål for en af vores længere ture. Og når man nu har besluttet sig for det, så er det også naturligt at mellemlande i Sydney primært for at se og opleve Utzons Sydney Opera House. Ydermere havde Lars i flere år ønsket at komme til at flyve med verdens største passagerfly Airbus A380. Det var også muligt på denne rute, og derfor blev Emirates den foretrukne operatør på turen. Lars fik sin lyst styret, for med undtagelse af turen fra Queenstown til Sydney foregik hele turen med A380 - og det var en oplevelse i sig selv.

I februar måned 2017 gik ferieturen til Sydney og New Zealand.

Forventningsfulde, men også lidt nervøse for den lange tur,  satte vi os den 2. februar i A380 fra København til Dubai, hvor vi ankom 7 timer senere. Herfra gik det også med A380 videre til Sydney. Turen her var på 13,5 timer.

Efter nogle dage i Sydney, hvor vi fik set de ting, som er "et must" for turister, gik turen videre til det egentlige mål - New Zealand.

New Zealand er blevet populært de senere år bl.a. på grund af de fantastiske naturscener, som vi har set i Ringenes herre. Og i dette tilfælde lyver billederne ikke. Landet er utroligt smukt. Uanset hvor man kører eller kigger hen, så er det bare så flot. Når man dertil lægger, at de lokale kiwier, som de kalder sig selv, er utroligt venlige og hjælpsomme, ja så er det bare med at komme afsted.

New Zealand er med sine 268.000 km2 over 6 gange så stort som Danmark. Der er ca. 1.600 km fra Nordøens nordligste punkt til Sydøens sydligste. Der bor kun 4,5 mill. mennesker i New Zealand, så landet føles meget øde, så snart man kommer udenfor byerne. Man ser ikke mange mennesker eller biler, når man bevæger igennem landet.

På Nordøen ser man mange køer, mens fårene er dominerende på Sydøen. Klimaet er næsten som i Danmark, men som nævnt er årstiderne jo byttet om, og det samme er tiden. Der er 12 timers tidsforskel mellem Danmark og New Zealand, og det alene kan godt give en udfordring, når man rejser. Til gengæld er det rigtig dejligt at udskifte den danske vinter med sommeren i New Zealand.

Vi kørte turen fra Auckland først til Waitomo Caves, hvor vi så spændende huler med "Glow Worms". Dernæst til Rotorua, hvor det ses ganske tydeligt, hvordan den vulkanske aktivitet stadig er ganske stor i New Zealandmod og endelig til  hovedstaden Wellington, som er den sydligste by på Nordøen. Herfra gik det med færge over Cook Strædet til Picton på Sydøen. Herfra måtte vi p.g.a. et kæmpe jordskælv i november 2016 køre en stor omvej til Kaikoura på østkysten. Her så vi bl.a. kaskelothvaler, hvorefter vi kørte tværs over landet til vestkysten, og fortsatte langs vestkysten mod syd, til vi nåede den smukkest belligende by, vi endnu har set - Queenstown. Inden vi nåede Queenstown fik vi set 2 af de mange gletchere i landet - Farnz Josef og Fox Glacier. Fra Queenstown tog vi et smut på tværs igen til Dunedin, hvor det egentlige mål var at se pingviner. Her havde vi en meget stor oplevelse, da vi en aften stod på stranden Pilots Beach og så de små "Blue Penguins" komme op på stranden efter en dags søgen efter føde. Fra Dunedin kørte vi ad den sydlige kystvej "South Scenic Road"  retur igen til Queenstown og derfra tilbage til Danmark via Sydney og Dubai.


New Zealand kan i høj grad anbefales.


God fornøjelse med rejsebeskrivelsen. Brug de grønne pile til at bladre. Nyttige links

En fin hjemmeside, hvor der er utallige råd og vejledninger til New Zealand. Der er virkelig gjort noget ud af det..

En omfattende engelsk hjemmeside, hvor man bl.a. kan downloade en masse foldere og kort over de forskellige vandreture, der er i New Zealand..