Peru 2013


Peru 2013.

Rejsen blev foretaget i juli måned.

Fakta om Peru.


Peru ligger i det nord-vestlige Sydamerika. Foruden Stillehavet grænser Peru op til Equador, Colombia, Brasilien, Bolivia og Chile. 

Hovedstaden i Peru er Lima. Byen har ca. 9 mio. indbyggere. Andre større byer er Arequipa (ca. 1 mio), Trujillo (0,8 mio) og Cusco (0,3 mio).

I Peru taler de spansk, men også en mængde mindre sprog som f.eks. quechua og aymara.

Klimaet er fra tropisk regnskov over tør ørken til kolde bjerge.

1/3 af befolkningen er beskæftiget med landbrug, og der dyrkes et hav af forskellige grøntsager og frugter. De lokale bønder kommer ind til markederne i de større byer og afsætter deres produktion. Nogle af de "store" afgrøder er kartofler, bananer og mango. Det største tilskud til landets bruttonationalprodukt kommer dog fra minedriften. Selvom kun ca. 2,4% arbejder her, så bidrager minedriften med 11% til BNP.

Uofficielt er cocaplanten måske den største indtægtskilde i landet. Coca er råproduktet til at fremstille kokain, og selvom det er forbudt at dyrke planten i Peru, så findes den overalt, og ligeledes tygges der cocablade offentligt alle steder. Alle hoteller og restauranter byder på gratis cocablade til at tygge. Planten er som rå ikke euforiserende, men skulle virke beroligende og god mod højdesyge.

Det er der god brug for i Peru, for en stor del af landet ligger i over 2.500 m's højde.


I juli måned 2013 gik ferieturen til  Peru.

Forventningsfulde satte vi den 5. juli i et fly til Paris, og derfra efter et visit hos gode venner i Santiago i Chile videre til hovedstaden Lima  i Peru.

 Herfa direkte videre til "inkabyen" Cusco, som blev udgangspunktet for resten af turen.

Efter et par dages akklimatisering tog vi afsted på det, der skulle vise sig at blive vores hårdeste udfordring - Camino Inka trail - en 42 km lang vandretur til "den forsvundne by" Machu Picchu. Selvom det var en uhyggelig skrap tur, så var det alle anstrengelserne værd at stå tidligt om morgenen ved Solporten og se ned på denne fantastiske by - en by, som overgik alle vores forventninger.

Straks vi var kommet retur til Cusco fra Machu Picchu skulle vi gøre os klar til den næste store oplevelse - 6 dage i den peruvianske regnskov. Selvom denne tur var knap så fysisk udfordrende, så fik Heli alligevel en stor overraskelse og også her et minde for livet. Jungleturen var også helt fantastisk. Vi var velsignet med en fantastisk guide, som selv var født og opvokset i junglen, og han var grunden til, at vi så rigtig mange fugle, aber, andre pattedyr og edderkopper. Vi lavede en liste over alle de dyr, vi så, og det blev til omkring 100 forskellige større dyr.

Peru er befoket med mange venlige og rare mennesker, og det er uden problemer at rejse i dette dejlige land. Det er tydeligt, at klasseskellene i Peru er store. Der er enorm forskel på levestandarden på landet og i byerne.

God fornøjelse med rejsebeskrivelsen. Brug de grønne pile til at bladre. Nyttige links

Vi kontraherede med Machete Tours, da vi skulle købe vores ture til Machu Picchu og Amazon junglen. Det gjorde vi, fordi Ronald - direktøren - er gift med en dansker og de har dansk bankkonto, hjemmeside  m.v., så vi følte en vis tryghed ved at bruge Machete. De skuffede os heller ikke.

Bonanza Tours er specialister i jungleture, og Machete havde outsourset jungleturen til Bonanza. Bonanza har knalddygtige jungleguider, som selv har levet i junglen, og derfor er meget vidende om området. Bonanza har kontor i Cusco, og er helt igennem seriøse. Kan roligt anbefales.

Siden  er på dansk og indeholder en mængde gode beskrivelser af ture i Peru. Der er i det hele taget et hav af oplysninger om Peru..